PACTS FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQs)

DHS would like to provide potential offerors with a list of the frequently asked
guestions and the responses so there is more detailed information regarding the
PACTS requirement. Any responses to these questions may be subject to
change. Any changes will be posted in subsequent postings on www.fbo.gov.

Question 1: When is the release date for the Request for Proposal (RFP)?

Answer: Details and instructions regarding the release date for the RFP will be posted
on www.fbo.gov. As of the date of this set of FAQs the RFP has not yet been issued. All
interested companies should register for updates and notifications regarding the PACTS
requirement at www.fbo.gov.

Question 2: Will the work under PACTS be competed among the selected companies
after award?

Answer: PACTS task orders will be competed utilizing the procedures at FAR 16.505.

Question 3: Are any plans for an Industry Day or Conference with potential offerors
prior to the proposal deadline? If so, when and where do you expect this even to take
place?

Answer: DHS plans to hold a pre-proposal conference in Washington, D.C. in March
2008. Details and instructions regarding the pre-proposal conference will be posted on
www.fbo.gov. Please register for updates and notifications regarding the PACTS
Acquisition at www.fbo.gov.

Question 4: Will all work be performed at/in Government sites and Government
spaces?

Answer: Task orders issued under PACTS may have requirements for work in
Government spaces or Contractor spaces. Places of performances will be designated at
the Task Order level.

Question 5: Will security clearances be required for some of the work to be offered
under PACTS?

Answer: Security clearance requirements will be designated at the Task Order Level.

Question 6: Reference the PACTS DRAFT SOW, Para C.1.2 SCOPE: "The scope of
each individual IDIQ contract will be based upon the functional categories for which the
Contractor proposed and was selected..." Is it correct to read this to mean that a
contractor can submit a proposal that covers one, or two, or three, or all of the
Functional Categories?



Answer: Offerors may submit a proposal on one or any of the functional categories.
Further information will be indicated in the RFP.

Question 7: Is there a percentage of work requirement or size standard to be used for
sub-contracting and teaming purposes?

Answer: All contracts issued will be subject to FAR 52.219-27, Notice of Total Service-
Disabled Veteran-Owned Small Business Set-Aside. There is no size standard for
subcontracting and teaming purposes. There are size standards for prime contract
awards.

Question 8. How many Service Disabled Veteran Owned Small Businesses
(SDVOSBSs) are estimated to be awarded a contract?

Answer: DHS expects to issue multiple awards per functional category.

Question 9: In order to submit a proposal to PACTS did an offeror have to submit a
response to the Request for Information (RFI)?

Answer: No, it was not mandatory to submit a response to the RFI in order to submit a
response to the formal RFP.

Question 10: Is an offeror required to team with an EAGLE contractor?
Answer: An offeror is not required to team with an EAGLE contractor.
Question 11: Are PACTS awards going to be issued to SDVOSBs?

Answer: PACTS is a SDVOSB set-aside. A prime awardee must be an SDVOSB.



