AMENDMENT 3

RFP DTFH61-06-R-00010

HIGHWAY SAFETY TRAINING

Q&A

QUESTION: Paragraph 1 on page 40 of the subject RFP states that all personnel who are not currently members of the offeror’s staff must submit an original letter of commitment and agreement to serve as planned. 

 

For personnel that work for a formally structured organization such as an incorporated company or a university, would a letter of commitment from a decision maker at that organization suffice for letters from each of the staff members proposed from that organization?  This blanket letter of commitment from proposed subcontractors would specify the names of the staff that would be committed to serve the prime contractor.   Is such a blanket letter of commitment an acceptable substitute for individual letters of commitment?
RESPONSE:  It is basically up to you. The reason for the requirement is to have a greater assurance that individuals proposed have actually agreed to work on the project as proposed. Anything else has less credibility, but will be reviewed on its merits. While specific situations as you describe may be acceptable to one panel member, another may be disappointed and downgrade the proposal slightly. There are good reasons behind each proposal instruction, and it is always best to follow them. 

